SANT JOAN LES FONTS AMB ELS 5 SENTITS

 

SANT JOAN LES FONTS AMB ELS 5 SENTITS

Sant Joan les Fonts amb els 5 sentits és una transformació de Sant Joan les Flors (la qual se celebra des del 2003) més sostenible i adaptada al territori. Un esdeveniment que celebra la primavera i que té per objectiu mostrar i gaudir de les potencialitats del paisatge santjoanenc, a través dels 5 sentits.

Així, el cap de setmana del 21 i 22 de maig, amb una temperatura més pròpia del mes de juliol que del mes de maig, es va celebrar la primera edició de “Sant Joan les Fonts amb els cinc sentits”. Aquesta proposta és una evolució de la clàssica exposició de flors que s’ha fet durant gairebé vint anys (Sant Joan Les Flors), però més sostenible i adaptada al territori.

Durant els dos dies, les persones assistents van poder gaudir de més d’una trentena d’activitats, com ara tallers, xerrades, caminades, banys de natura, presentacions de llibres, poemes de flors, experiències sensorials, actuacions musicals i, evidentment ornamentació floral.

“Són propostes per posar-se en contacte amb la natura i el benestar”, va puntualitzar l’alcaldessa Maria Vidal, que considera positiva la iniciativa, tot i la calor extrema que es va viure. Des de l’Ajuntament es vol agrair la participació dels assistents, així com del gran nombre de voluntariats i empreses col·laboradores que van voler posar el seu granet de sorra.
 

Descarrega't el programa sencer

 

 

 


(Informació ampliada de les activitats)


 


 

UN PASSEIG PER LES FONTS

 FONT DE CAN CANTRA  En el camí que porta al Monestir, a peu de carrer, es troba la font de can Cantra. Si no la veieu és perquè us distreuen els arbres que l’envolten. Tranquil·la, l’acompanya un petit jardí i unes vistes a l’església, a la cinglera del Boscarró i a l’antiga fàbrica de paper del Molí Fondo.

FONT DE LA PLAÇA MAJOR  Es coneix també com la font de Sant Sebastià, perquè se situa on hi havia la capella dedicada a aquest sant. Sembla que s’amagui, però des d’aquí celebra la Festa Major i el ball dels gegants.

FONT DE CA LA QUIMA  El seu nom li dona aquest petit comerç, una representació de la setantena de comerços que Sant Joan les Fonts va tenir als anys 60. Sempre ens fa companyia quan passem pel pont, mirem el riu, anem a l’escola o al Boscarró.

FONT DE L'OFICINA DE TURISME  És la font que separa la part urbana dels paratges verds del nostre entorn. Si pugeu les escales trobareu la font de l’Hort del Rector. Si aneu cap a la ruta de fonts i verlets descobrireu la font de can Xervanda, de Fontfreda, la Font Bona, la font de les Mulleres, la font de la Rompuda…

FONT DE CAL REI  De camí al castell, entre l’empedrat d’un dels carrers més transitats, la font de cal Rei treu el cap. Porta el nom del cafè que hi havia al davant, un dels primers llocs del poble on es va poder veure la televisió. Una mica més enllà hi ha la font de can Barnès.

Organitza: Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Amb el suport: Diputació de Girona

 

COL·LABORA: Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, Anna Ma. Vila, ARICO Forest, Associació Amics del Bonsai, Associació Els Colats, Associació Garrotxa Cultural, Associació Lletres Garrotxines, Can Carlicus, cicle formatiu de Jardineria i Floristeria de l’IES Garrotxa, Clip, Colla Santjoanenca, Col·lectiu Eixarcolant, Comissió de Festes de Sant Joan les Fonts, “Cuartet” de Bianya, Cúpules Esfèric, David Soler, Dj Kurba, Dolors Arqué, Èric Turon, Escola Castanyer, Escola Municipal de Música de Besalú, ESMUVI, Five Sisters, Flor a punt, Flors Laguarda, Fundació Nzuri Daima, Gemma de Tremendinas Garrotxa, Guillem Vila, Hopsters, Isabel Costa-LXIRelements, Ívida Cynara, Jardineria Jaume, Jenine Subirana Events, Joan Sala, Jordi Zapata, Josep Oliveras, Josep M Cros, La Fageda, Laura Baldrich, Miquel i Albert Pradas, Planterra, Pom de Flors, Quintet de corda 4L, Rapsodia, Recrea’t Pinta Natura 2020, Sandra Bartrina (ICATNA), Vidal Rubió, Vivers Sant Iscle, Xavier Brunsó, can Masias.

AGRAÏMENTS: A la parròquia de Sant Joan les Fonts i a totes les persones i entitats col·laboradores

[OBJECT_2]

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí